15/9/10

Crònica Pujada Marganell-Can Massana (12/09/2010)

El passat diumenge vaig disputar la V Pujada a Marganell-Can Massana (cinquena edició de motos i primera edició de cotxes), una cursa que ja als reconeixements em vaig adonar que seria molt i molt ràpida.
A priori no semblaba un traçat gaire atractiu, com ja he dit molt ràpid comparat amb el que estem acostumats, l'asfalt molt bó i ample, tots tres factors la feian molt tècnica a nivell de traçades i també molt de motor. Tenia curiositat per veure les mitjanes que fariem.
Arribem a Marganell abans de les 8h, jo amb el BMW i un amic meu, Manu, amb el Mazda 6 portant la logistica. Sorpresa: una boira ploranera per flipar i una fresqueta que déu n’hi do. I jo amb slicks durs de segona mà ...
Faig les verificacions administratives i les tècniques sense cap ensurt i a esperar fins a les 10h30’, abans els hi toca als de les motos i quin espectacle!, clàssiques, sides, motos petites, avions japonesos, ...
Com sempre i abans de la primera pujada d’entrenaments tenim el briefing. Abans dels comentaris guardem un minut de silenci a la memòria d’en Lionel Regal, cinc vegades campió de França de Muntanya i una vegada campió europeu, mort el passat 15 d’Agost a la Pujada a Saint Urssane-Les Rangiers en sortir-se del traçat per un aquaplanning.
Primera pujada d’entrenaments, surto amb ganes, primera, segona i en comptes de tercera fico cinquena ... A més, com a Callús, amb la fresqueta no aconssegueixo escalfar les rodes, en fi, un desastre, faig un 1:48:197, 19º scratx i 13º en turismes. A destacar en aquesta pujada la sortida d’en Pañella amb el Silver Car en el primer revolt per rodes fredes, encara que va poder continuar.
Segona d’entrenaments i millorem, fa més calor, les rodes ja s’escalfen una miqueta més i ja anem amb més confiança. Resultat: 1:45:688, 19º scratx i 13º en turismes. En aquesta segona pujada surt del traçat (tercer revolt) en Eduard Camps amb el Fòrmula Renault, abandonant pels desperfectes ocasionats al vehicle.
Després de les curses de motos (que ens permeten descansar una hora) arriba la cursa.
Primera de cursa, molta calor i surto a millorar, començo a provar de passar alguns revolts amb una marxa més ja que noto que freno massa el cotxe. Resultat: 1:44:042, 18º scratx i 13º en turismes.
Segona de cursa, cada cop el pilotatge més fluid, aconssegueixo un 1:43:063 però segueixo fent 18º scratx i 13º en turismes, desgraciadament per mi els demés també milloren.
Finalment la darrera de cursa la fem encara més fluida, tot terceres i quartes marxes i aconssegueixo baixar un altre segon: 1:42:041, aquest cop si milloro la posició: 16º scratx i 11º en turismes. Una dada més: la mitjana de velocitat que faig és de 97 km/h (el guanyador scratx fa 116 km/h, uf!!!!!).
La classificació final és la suma de les dues de cursa millors, per tant assoleixo la 17º possició scratx, 12º en turismes i 1º en grup XA.
Com veieu la progressió en temps sempre ha estat positiva encara que sóc conscient que encara em queda molt per aprendre, sobretot a aprofitar tot l’ample del traçat, a les Maioles intentarem millorar de nou, ens veiem!!!

No hay comentarios: